FEMSVISIE

Femsvisie

Leven is leren omgaan met wat zich aandient, iedere dag weer. Hoe maken we onze keuzes? Wat willen we bereiken, voor onszelf en voor onze kinderen? Geen eenvoudige opgave. Zeker niet wanneer gezin, werk en sociaal leven het uiterste van ons vergen. Iedere keuze heeft consequenties, voor onszelf en voor onze omgeving. Of het de juiste keuze is, dat blijkt vaak pas achteraf. In FEMSVISIE gaat het niet zozeer om welke keuze u maakt, maar hoe u die maakt. FEMSVISIE focust op het bewustzijn dat onze geest en ons lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Dat het fysieke, mentale, emotionele, sociale en spirituele continue met elkaar in wisselwerking zijn’ een holistische visie op de mens.

Een van de meest herkenbare signalen van een verstoorde harmonie zijn lichamelijke klachten. Het lichaam laat ons letterlijk voelen dat iets in ons aandacht vraagt. Aan onszelf om uit te zoeken wat het is. Bij kinderen geldt dat van ouders extra alertheid wordt gevraagd. Ook bij kinderen zijn lichamelijke klachten signalen van disbalans. Ergens bevindt zich een energetische knoop die ontrafeld moet worden. Maar welke?

FEMSVISIE helpt deze zoektocht te vergemakkelijken. Ouders die zich onzeker voelen over de juiste opvoeding voor hun kind, die zelf met problemen worstelen of graag ondersteuning willen bij het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor zichzelf en/of voor hun kind.

______________________________________________________________________

REFERENTIES

Ik heb Femke leren kennen toen ik een jaar of 4 was. Ik zat in de kleuterklas en haar zoon kwam bij mij in de klas. Ik was meteen verliefd, waardoor ik dus ook in contact ben gekomen met Femke. Al heel snel merkte ik dat het me niet meer om haar zoon ging maar meer om Femke. Ik voelde me heel fijn bij haar. Zelf heb ik niet een hele leuke jeugd gehad. Mijn moeder is chronisch ziek en mijn vader was er nooit voor me, juist het tegenovergestelde. Femke heeft zo ontzettend veel voor mij betekend. Als ik bij haar was voelde ik me eindelijk een kind. Een kind dat zich geen zorgen hoefde te maken over koffie inschenken, de vieze was opruimen, het hele huishouden van mijn vader doen. Ik kon uren met Femke praten, lachen en huilen en niks was gek. Tuurlijk had ze wel regels en grenzen maar dat is niet meer als normaal. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs mijn eigen kamertje bij haar waar ik zelf de kleuren van mocht kiezen. Ik koos paars en blauw, en dus werd het paars en blauw. Hier heb ik heel veel plezier van gehad. Mijn vader was het er totaal niet mee eens dat Femke zo’n grote rol in mijn leven speelde, terwijl mijn moeder juist ontzettend blij was met haar. Femke heeft mij door mijn hele jeugd heen gesleept. We hebben een tijd geen contact meer gehad, maar nu sinds een tijdje is dat weer tot stand gekomen en er is niks veranderd. Nog steeds kan ik alles tegen Femke zeggen en zij inmiddels ook tegen mij..  nu ik wat ouder ben ;). Ik ben ontzettend blij dat ze weer in mijn leven is en ik laat haar nooit meer gaan!

Eva

______________________________________________________________________

In 2010 heb ik de opleiding Helpende Welzijn 2 gevolgd via het LOI. Onderdeel van deze opleiding was een stage van circa 4 maanden. Omdat ik graag aan het werk wilde gaan als gastouder, heb ik ervoor gekozen om een stage te doen bij een gastouder maar ook bij een kinderdagverblijf. Zo kon ik het beste van beide werelden ontdekken en toepassen in mijn eigen gastouderopvang bedrijf.

Via gastouderbureau Humanitas kwam ik in contact met GO Femmie. Dit is de gastouderopvang van Femke Bertram. Hier was ik erg blij mee want dit was de perfecte locatie voor mijn stage. Femke ving 5 dagen in de week rond de 5 a 6 kinderen per dag op. Dit deed ze op een aparte etage die alles heeft wat je nodig hebt om de opvang te kunnen bieden en dit deed ze als zelfstandig ondernemer vanuit haar eigen bedrijf. Echt een voorbeeld voor vele gastouders en zeker voor mij als startende gastouder. Femke doet dit vak al jaren met veel liefde en toewijding dus zij zou mij veel kunnen leren.

Zelf had ik weinig ervaring met kleine kinderen. Ik heb geen jongere broertjes of zusjes en ben ook niet opgegroeid met kleine kinderen om mij heen. Wel heb ik zelf een zoontje die ten tijde van de stage circa 4 maanden oud was.

Toen mijn stageperiode startte kwam ik uit een moeilijke periode waarbij ik net was gescheiden en een carrière-switch ging maken van secretaresse naar gastouder en daarbij net alleenstaand ouder was van een kleine jongen. In het begin van mijn stage was dan ook erg onzeker en kon ik slecht omgaan met kritiek, hoe goed deze ook was bedoeld. Femke heeft mijn toen enorm geholpen en gesteund als stagebegeleider maar ook als vriendin. Die begeleiding van Femke heeft mij laten ontwikkelen tot een sterker en evenwichtiger persoon. Zodat ik mijn grenzen kon aangeven bij de kinderen en hen kon leren wat wel en niet gewenst gedrag is. Femke heeft mij ook gecoacht zodat ik steeds zelfstandiger kon werken. Dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijk zelfstandig een dag kon draaien en ook een keer zelfstandig een buitenactiviteit kon uitvoeren met de kinderen. In deze periode ben ik enorm gegroeid en emotioneel sterk geworden en daar ben ik Femke erg dankbaar voor.

Na het behalen van mijn diploma Helpende Welzijn kon ik aan de slag als gastouder. Ik ging toen werken bij een gezin thuis om 2 meisjes op te vangen. Mijn eigen zoontje ging dan met mij mee.

Dit gezin kwam voorheen bij Femke voor de opvang, maar omdat ze gingen verhuizen was dat niet meer haalbaar en vroegen ze aan mij of ik de opvang bij hen thuis kon doen. Dat heb ik toen met veel plezier gedaan. Toen kreeg ik ook de mogelijkheid om alles wat ik bij Femke had geleerd toe te passen.

Nadien stond Femke altijd voor mij klaar. Als vriendin maar ook als collega-gastouder. Ik kan altijd bij haar terecht voor raad en advies of als ik gewoon een luisterend oor nodig heb.

Femke, bedankt voor alles.

Dikke knuffel, Marianne Rhijnsburger

Gastouderopvang Heppie Place

____________________________________________________________________

Ongeveer een jaar geleden, ben ik bij Femke terechtgekomen. Ik heb ad(h)d, zat ondanks mijn jonge leeftijd in een depressie en slikte antidepressiva en ritalin 3 maal daags 10 mg. Daarbij zat ik aan het einde van mijn schoolperiode en kwamen de examens er aan. Geen leuk vooruitzicht, daar mijn zelfvertrouwen nihil was. Femke is een vrolijke, positieve, begripvolle en nuchtere vrouw. Na heel mijn verhaal bij haar te hebben neergelegd, is zij mij gaan begeleiden. Telkens weer in kleine stapjes en doelen, die ik aankon. Na het succesvol behalen van mijn diploma, stimuleerde  Femke mij zelfs om cursussen te volgen, hetgeen ik ook heb gedaan. Een terugval was voor Femke geen probleem, zij bleef in mij geloven, was goed bereikbaar en stond onvoorwaardelijk achter mij. De structuur die Femke mij aanleerde geeft mij tot op heden rust, evenals de aanpak voor het vinden van een baan. Zij leerde mij allerlei doelen na te streven. Nu een jaar later sta ik eindelijk met beide benen op grond, heb leren omgaan met mijn ad(h)d en zelfs mijn depressie is weg. Sinds enkele maanden ben ik medicatie vrij. Af en toe nog wel eens een dipje maar dat hoort erbij. Door de aanpak en coaching van Femke, kom ik hier sneller uit en kan ik beter met de situaties omgaan.  Femke is voor mij echt een topvrouw. Ze wist precies wat er in mij omging en heeft haar aanpak ook op mij persoonlijk gericht, hetgeen ik zeer prettig vond.

L.T.

Gedurende mijn periode als wijkagent in het gebied Kralingen heb ik je leren kennen als  

een behulpzame bewoonster die graag hielp om de wijk leefbaar te maken. In die tijd was er veel straat overlast én criminaliteit. Veel bewoners waren bang en geïntimideerd door veelal jongeren. Maar jij kaarte het aan bij ons middels meldingen of gesprekken.  

Meer dan eens mochten we vanuit jou woning de straat observeren. Hierdoor hebben we meer inzicht gekregen over de activiteiten op straat. Dit was voor ons wijkteam erg fijn omdat we hiermee de criminaliteit terug konden dringen en de leefbaarheid konden vergroten. 

Niet veel bewoners durfden deze samenwerking aan te gaan.   

Tot 2008 heb ik de wijk lusthof in Kralingen gehad , het was een prettige samenwerking. 

Hartelijke groet,  

 

Souad Boumedien 

 

Lees meer:   https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/28/souad-boumedien-ik-ben-sterk-genoeg-om-boegbeeld-te-zijn-12279936-a1568197 

 

Politieagente, Ambassadeur van de Guy Pride en genomineerd voor Amsterdammer voor het jaar 2017 

________________________________________________________________________

“Sociaal betrokken, MET aandacht voor het kwetsbare individu (van jong tot oud) en zijn omgeving. Femke is sterk in het leggen van verbindingen om mensen of een buurt sterker en verantwoordelijker te maken. 

Hierbij maakt ze gebruik van de kwaliteiten, competenties en krachten die in de persoon of buurt aanwezig zijn. 

  

Als coach is Femke een steun in de rug. Samen met de coachee wordt gekeken naar een coachingsstijl die voor de desbetreffende persoon werkt. Femke gebruikt dan ook meerdere stijlen die naar gelang de voorkeur van het individu en de effectiviteit van de interventie toegepast kunnen worden . 

  

Door haar werk als gastouder heeft Femke ook veel ervaring met kinderen en gebruikt zij haar kwaliteiten als creativiteit en coaching om ook deze jonge kinderen in hun kracht te zetten. 

Dit door ze aan te spreken op hun kwaliteit en talent. 

  

Femke heb ik dan ook leren kennen als een sociaal ondernemer met veel creativiteit , betrokken bij de buurt en zijn mensen (van jong tot oud). “ 

Met vriendelijke groet, 

 

Rens van Overdam 

Lees meer: https://rotterdam.vvd.nl/mensen/3440/rens-van-overdam 

Voorzitter van de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk.  

Femke Bertram maakt makkelijk contact, ook op een diepere laag en is bereidt en in staat om te werken op identiteitsniveau.

Ze komt op mij over als een intelligente en zelfstandige vrouw. Ze straalt rust uit.

Ze communiceert op een open en inspirerende manier.

Annebet Nolen


THERAPIE EN COACHING

___________________________________________________________

Ik ken mevrouw Bertram als een buitengewoon betrokken en gepassioneerde bewoner.

Ze is een aanspreekpunt voor veel bewoners uit de wijk en zorgt voor saamhorigheid en cohesie in de wijk.

Femke is ambitieus en een doorzetter. Ondanks haar drukke werkzaamheden weet zij alles goed te combineren.

Tegelijkertijd denkt ze out of the box. Door haar doorzettingsvermogen, aanspreekbaarheid en creativiteit is zij van grote waarde voor de wijk.

Femke neemt verantwoordelijkheid voor de buurt en we zijn erg blij met haar werkzaamheden voor haar omgeving.

Kevin Verberkmoes

Gebiedsnetwerker Kralingen

Gebied Kralingen-Crooswijk

Bezoekadres: Oostzeedijk 276, Rotterdam

Telefoon: 06-21556682

E-mail: k.verberkmoes@rotterdam.nl

___________________________________________________________

Femke is een warme persoonlijkheid. Vanuit haar hart werkt ze met veel enthousiasme.

Als Femke met massage bezig is dan straalt zij rust uit. Haar handen voelen zacht aan en zij geeft je het gevoel dat er even niets anders meer is dan de massage. Heerlijk genieten in een ontspannen ambiance.

Femke is een “mensenmens” . Zij houdt rekening met de wensen en gevoelens van anderen. Het is prettig om met Femke samen te werken. Zij weet waar ze over praat en is daadkrachtig.

Het is mooi om te zien dat Femke met overgave haar werk doet.

Femke is goed in het schrijven van helende verhalen. Zij is daarin heel beeldend en creatief en laat het verhaal perfect aansluiten op het kind waarvoor het helende verhaal is bedoeld.

Linda Nijman

logo feel fine (1)

In 2010 heb ik de opleiding Helpende Welzijn 2 gevolgd via het LOI. Onderdeel van deze opleiding was een stage van circa 4 maanden. Omdat ik graag aan het werk wilde gaan als gastouder, heb ik ervoor gekozen om een stage te doen bij een gastouder maar ook bij een kinderdagverblijf. Zo kon ik het beste van beide werelden ontdekken en toepassen in mijn eigen gastouderopvang bedrijf.

Via gastouderbureau Humanitas kwam ik in contact met GO Femmie. Dit is de gastouderopvang van Femke Bertram. Hier was ik erg blij mee want dit was de perfecte locatie voor mijn stage. Femke ving 5 dagen in de week rond de 5 a 6 kinderen per dag op. Dit deed ze op een aparte etage die alles heeft wat je nodig hebt om de opvang te kunnen bieden en dit deed ze als zelfstandig ondernemer vanuit haar eigen bedrijf. Echt een voorbeeld voor vele gastouders en zeker voor mij als startende gastouder. Femke doet dit vak al jaren met veel liefde en toewijding dus zij zou mij veel kunnen leren.

Zelf had ik weinig ervaring met kleine kinderen. Ik heb geen jongere broertjes of zusjes en ben ook niet opgegroeid met kleine kinderen om mij heen. Wel heb ik zelf een zoontje die ten tijde van de stage circa 4 maanden oud was.

Toen mijn stageperiode startte kwam ik uit een moeilijke periode waarbij ik net was gescheiden en een carrière-switch ging maken van secretaresse naar gastouder en daarbij net alleenstaand ouder was van een kleine jongen. In het begin van mijn stage was dan ook erg onzeker en kon ik slecht omgaan met kritiek, hoe goed deze ook was bedoeld. Femke heeft mijn toen enorm geholpen en gesteund als stagebegeleider maar ook als vriendin. Die begeleiding van Femke heeft mij laten ontwikkelen tot een sterker en evenwichtiger persoon. Zodat ik mijn grenzen kon aangeven bij de kinderen en hen kon leren wat wel en niet gewenst gedrag is. Femke heeft mij ook gecoacht zodat ik steeds zelfstandiger kon werken. Dat zorgde ervoor dat ik uiteindelijk zelfstandig een dag kon draaien en ook een keer zelfstandig een buitenactiviteit kon uitvoeren met de kinderen. In deze periode ben ik enorm gegroeid en emotioneel sterk geworden en daar ben ik Femke erg dankbaar voor.

Na het behalen van mijn diploma Helpende Welzijn kon ik aan de slag als gastouder. Ik ging toen werken bij een gezin thuis om 2 meisjes op te vangen. Mijn eigen zoontje ging dan met mij mee.

Dit gezin kwam voorheen bij Femke voor de opvang, maar omdat ze gingen verhuizen was dat niet meer haalbaar en vroegen ze aan mij of ik de opvang bij hen thuis kon doen. Dat heb ik toen met veel plezier gedaan. Toen kreeg ik ook de mogelijkheid om alles wat ik bij Femke had geleerd toe te passen.

Nadien stond Femke altijd voor mij klaar. Als vriendin maar ook als collega-gastouder. Ik kan altijd bij haar terecht voor raad en advies of als ik gewoon een luisterend oor nodig heb.

Femke, bedankt voor alles.

Dikke knuffel, Marianne Rhijnsburger

Gastouderopvang Heppie Place

Ongeveer een jaar geleden, ben ik bij Femke terechtgekomen. Ik heb ad(h)d, zat ondanks mijn jonge leeftijd in een depressie en slikte antidepressiva en ritalin 3 maal daags 10 mg. Daarbij zat ik aan het einde van mijn schoolperiode en kwamen de examens er aan. Geen leuk vooruitzicht, daar mijn zelfvertrouwen nihil was. Femke is een vrolijke, positieve, begripvolle en nuchtere vrouw. Na heel mijn verhaal bij haar te hebben neergelegd, is zij mij gaan begeleiden. Telkens weer in kleine stapjes en doelen, die ik aankon. Na het succesvol behalen van mijn diploma, stimuleerde  Femke mij zelfs om cursussen te volgen, hetgeen ik ook heb gedaan. Een terugval was voor Femke geen probleem, zij bleef in mij geloven, was goed bereikbaar en stond onvoorwaardelijk achter mij. De structuur die Femke mij aanleerde geeft mij tot op heden rust, evenals de aanpak voor het vinden van een baan. Zij leerde mij allerlei doelen na te streven. Nu een jaar later sta ik eindelijk met beide benen op grond, heb leren omgaan met mijn ad(h)d en zelfs mijn depressie is weg. Sinds enkele maanden ben ik medicatie vrij. Af en toe nog wel eens een dipje maar dat hoort erbij. Door de aanpak en coaching van Femke, kom ik hier sneller uit en kan ik beter met de situaties omgaan.  Femke is voor mij echt een topvrouw. Ze wist precies wat er in mij omging en heeft haar aanpak ook op mij persoonlijk gericht, hetgeen ik zeer prettig vond. 

L.T.

Femke’s activiteiten voor de buurt

Oprichting “Buuvpraktijk” (jaren toevoegen) Samen met voormalige buurvrouw en schrijfster Astrid Aarsen gezorgd voor neerzetten van de crate. Dit is een groene plek waar buurtbewoners kunnen samenkomen. Zo werden hierop ‘crate dates’ georganiseerd voor Valentijnsdag, Sinterklaas, Kerst, Nieuwjaar en om het begin van de lente te vieren. Dit versterkt de sociale cohesie in de wijk en brengt groen in het straatbeeld. De crates zijn ontwikkeld door Guido Marseille.

Organisatie voorleesmiddagen Voor de buurtkinderen zijn voorleesmiddagen georganiseerd. Hier kwamen onder andere Sanneke van Hassel en Anne Vegter voorlezen in de buurt.

Organisatie deelname Lief en Leed-kanjer (2015) Namens de Rotterdamse wijk Kralingen was de Adamshofstraat in 2015 genomineerd voor de Lief en Leed-kanjer. Deze prijs heeft als doel om buren die voor elkaar zorgen een te belonen en een hart onder de riem te steken.

Organisatie Burendag en Opzoomer Mee In het kader van Burendag en Opzoomer Mee werden er activiteiten georganiseerd. Acties waren het gezamenlijk vergroenen van de wijk, het organiseren van een Street Diner en de eerder genoemde ‘crate dates’. Dit zorgde voor sociale cohesie.

Organiseren van gitaarles op de crate Een buurman speelde goed gitaar en inspireerde een buurjongen om gitaarles te gaan volgen bij hem. Femke bracht hen bij elkaar en zo ontstond een meester-gezelstructuur in de straat.

Sleuteldrager van de Adamshofstraat Femke draagt maar liefst 8 sleutels van buurtbewoners. Dit toont het vertrouwen wat mensen in haar hebben.

_____________________________________________________________________
Ik heb Femke leren kennen toen ik een jaar of 4 was. Ik zat in de kleuterklas en haar zoon kwam bij mij in de klas. Ik was meteen verliefd, waardoor ik dus ook in contact ben gekomen met Femke. Al heel snel merkte ik dat het me niet meer om haar zoon ging maar meer om Femke. Ik voelde me heel fijn bij haar. Zelf heb ik niet een hele leuke jeugd gehad. Mijn moeder is chronisch ziek en mijn vader was er nooit voor me, juist het tegenovergestelde. Femke heeft zo ontzettend veel voor mij betekend. Als ik bij haar was voelde ik me eindelijk een kind. Een kind dat zich geen zorgen hoefde te maken over koffie inschenken, de vieze was opruimen, het hele huishouden van mijn vader doen. Ik kon uren met Femke praten, lachen en huilen en niks was gek. Tuurlijk had ze wel regels en grenzen maar dat is niet meer als normaal. Ik kreeg op een gegeven moment zelfs mijn eigen kamertje bij haar waar ik zelf de kleuren van mocht kiezen. Ik koos paars en blauw, en dus werd het paars en blauw. Hier heb ik heel veel plezier van gehad. Mijn vader was het er totaal niet mee eens dat Femke zo’n grote rol in mijn leven speelde, terwijl mijn moeder juist ontzettend blij was met haar. Femke heeft mij door mijn hele jeugd heen gesleept. We hebben een tijd geen contact meer gehad, maar nu sinds een tijdje is dat weer tot stand gekomen en er is niks veranderd. Nog steeds kan ik alles tegen Femke zeggen en zij inmiddels ook tegen mij..  nu ik wat ouder ben ;). Ik ben ontzettend blij dat ze weer in mijn leven is en ik laat haar nooit meer gaan!

Eva

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>