Referenties vraagouders

Referentie van Indra Bhattoe en Greg

 

IMG-20170218-WA0003

Wij zijn super blij met de opvang bij Femke.Het voelt vertrouwd en Femke is een warm mens.
Zizou was net een jaar oud en gaat nu twee dagen hier naar toe.
De sfeer is huiselijk,er wordt heerlijk warm en biologisch gekookt en gegeten.
Voor mij persoonlijk doet het huis me denken aan Pipi Langkous …het ademt creativiteit uit.
Midden in de woonkamer een glijbaan en kriskras door de huiskamer waslijnen met prenten en tekeningen van de kindjes.
Femke heeft ook echt oog en een feilloos inzicht in wat je kind nodig heeft. Doordat ze haar kennis en scherpe observaties goed overdraagd. Dat geeft vertrouwen en voor ons ook inzicht wat je weer mee kunt nemen.
Kortom wij zijn blij dat Zizou hier mag groeien en bloeien in een warm thuis.

 

 

Referentie van Michelle en Marcus Fernhout

20160919_141301

Het was ontzettend fijn om onze dochter naar de opvang bij Femke te brengen. We verhuizen nu naar Zweden en we zullen het heel erg missen. Je kunt echt merken dat de kinderen het fijn vinden om er te zijn en dat het als een tweede familie voor hen is. Femke is een warm en vrijdenkend persoon en we zagen het ook als een aanvulling op onze eigen opvoeding. Femke zorgde voor Filippa als of zij haar eigen kind was, en daarom brachten we haar altijd met plezier en geruststelling naar haar toe.

 

Referentie van Wytske Zijlstra

Onze zoon Max is 13 maanden oud en gaat sinds een maand naar Femke toe. Wij zijn heel blij een dergelijk bevlogen en ervaren gastouder te hebben gevonden.

Voorheen zat Max op een kinderdagverblijf . We vonden dat er daar onvoldoende warmte en persoonlijke aandacht was voor Max. Ook vinden wij het belangrijk dat onze zoon frequent buiten is.

Bij Femke krijgt Max wat we graag zien. Na een week was al duidelijk zichtbaar dat Max zich veilig en op zijn gemak voelt bij haar.

Femke is een warm , lief, zorgzaam, nuchter, bevlogen, flexibel en creatief persoon. Bovendien is zij een zeer ervaren moeder en is het fijn om te zien dat ze geniet van al die kleintjes om zich heen. Aan het eind van de dag halen wij Max op en zien wij een moe maar voldaan en tevreden ventje terug.

Wij zijn ontzettend blij dat we de overstap hebben gemaakt van het kinderdagverblijf naar Femke!

 

 

Referentie 

Wanneer je bij Femke naar binnen loopt voel je direct de sfeer die zij zo goed neerzet; overal ligt speelgoed, hangen werkjes van de kinderen, er is een grote eettafel waar gezamenlijk wordt gegeten en de katten spelen vrolijk in het rond.

Al haar aandacht gaat naar de kinderen; er wordt druk gespeeld en zelfs de allerkleinste mag mee knutselen. Ook gaat ze zo vaak mogelijk naar buiten. Het is een prachtig gezicht wanneer we onze zoon op komen halen en Femke komt met een bolderkar vol enthousiaste kinderen, met een hondje aan de lijn en nog een kindje op de driewieler aan.

Wij merken dat Femke erg goed aansluit bij de behoeften van onze zoon; hij was nog maar 15 weken oud toen hij voor het eerst kwam. Femke is altijd zeer flexibel geweest in het zorgen dat hij te eten kreeg en sliep op zijn eigen schema. Ze heeft veelal goede tips en denkt graag mee, maar doet dit zonder bemoeierig te zijn.

Wij vinden het heel fijn dat onze zoon zich in zijn eigen tempo en op een heel vrolijke en vrije manier kan ontwikkelen bij Femke.

 

Referentie van Bernice Edens

20170110_121717

 

Nadat onze dochter Mette maar moeilijk kon wennen op het kinderdagverblijf, zijn wij op zoek gegaan naar een gastouder. We vonden het belangrijk dat Mette zich veilig en op haar gemak zou voelen, maar tegelijkertijd wel in contact zou komen met andere kinderen om hier ook aan te kunnen wennen en dit te kunnen leren.

In ons eerste gesprek met Femke hadden we hier gelijk een heel goed gevoel bij. Ze heeft veel aandacht voor de individuele ontwikkeling en behoeftes van elk kind en kan hier ook goed op inspelen. Dit doet ze met veel warmte en oprechte interesse naar de kinderen en met open communicatie naar de ouders. Wij hebben bij Femke een hele fijne en gezellige plek gevonden waar Mette niet alleen goed wordt opgevangen, maar waarbij ze ook wordt gestimuleerd in haar ontwikkeling. We raden Femke van harte aan als gastouder!

 

 

Referentie van Julie Toonen

image1

Sinds juni 2014 is Femke gastouder van Mick. Hij was toen 3 maanden oud. Al tijdens de zwangerschap hebben wij met haar gesproken en besloten dat zij voor Mick zou gaan zorgen. Wij hebben heel bewust gekozen voor opvang bij gastouders in verband met de kleinschaligheid en het grotere persoonlijke contact. Als wij Mick brengen en halen is er tijd voor een persoonlijk gesprekje om een goede overdracht te doen. Deze vorm van opvang en contact vinden wij erg prettig en we hebben het enorm getroffen met Femke als onze gastouder.

In de periode dat zij voor Mick zorgt hebben wij haar leren kennen als een zeer verantwoordelijke en lieve gastouder. Femke weet op een vriendelijke, lieve manier een duidelijk en prettig klimaat te creëren waar Mick zich thuis voelt. Zij vangt de kinderen met heel veel enthousiasme en liefde op. Als de deur ‘s morgens open gaat dan verschijnt er een grote glimlach op Mick’s gezicht en ‘s avonds halen we hem moe maar voldaan op.

De veiligheid is prima geregeld. In huis kunnen de kleintjes niet de zomaar de trap op of de gang in, daar is middels een hekje gezorgd voor een veilige speelplek voor de kinderen.  Als de kinderen nog moeten slapen heeft elk kind een eigen plekje/bedje waar het rustig in kan slapen.

Nog een enorm pluspunt vinden wij de activiteiten die Femke onderneemt met de kindjes. Als het weer het ook maar even toelaat dan is ze buiten te vinden en als dat niet mogelijk is dan zorgt ze binnen voor een gezellige middag door bijv. te knutselen, koekjes te bakken, liedjes te zingen en voor te lezen.

Met een gerust hart laten wij Mick achter bij Femke. In de wetenschap dat er goed voor hem gezorgd wordt en dat als er iets is wij direct op de hoogte gesteld worden.

 

***

 

 

 

Referentie van Lotte Engels

31611114230

Juliette is nu bijna 10 maanden en gaat als vanaf 3 maanden met veel plezier naar Femke. Ze begint te lachten als de deur open gaat en Femke ziet s’morgens. We krijgen haar in de middag vrolijk en moe terug in onze armen. Ze vind het fantastisch om lekker te spelen met Femke en de andere kindjes. Lekker wandelen en naar buiten gaat ze met zodra het weer het maar even toelaat. Of heerlijk rommelen met al het speelgoed binnen in haar prachtige huis met uitzicht over de gezellige lusthofstraat. Het fijne is dat het altijd dezelfde kindjes en natuurlijk met Femke is! Vooral voor een baby een pre om in een stabiel, vertrouwd en bekend nestje terecht te zijn.

Femke is naast gewoon een leuke gastmoeder ook erg betrokken bij de kindjes. Ze weet het precies als er wat er aan de hand is en heeft dan vaak goede tips. Zoals ze bijvoorbeeld bij een naar luiereczeem ze alle zalven en poeders bij elke luier zorgvuldig aangebrengt volgens recept en met veel liefde!
Ze heeft natuurlijk ook al de nodige ervaring maar daarbij doet ze ook nog allerlei bij- en nascholing en organiseert dan ook voor ons ouders oa een cursus baby-gebaren!

Kortom we brengen Juliette met een gerust hart en hopelijk nog heel lang naar Femke

***

Referentie van Shiva Wind

IMG_20150124_134534_1

Kleinschalige opvang waar het net zo ‘thuis’ voelt als thuis, daar waren wij naar op zoek. We vonden dit bij Femke.
Een vertrouwde warme omgeving en persoonlijke aandacht, de ruimte om de ontwikkeling van het kind te kunnen volgen vanwege de kleinschaligheid.
Zo vertrouwd dat onze zoon thuis wel eens ‘naar Femmie toe’ speelt.

***

Referentie van Sonja di Graca

31610249304

 

Zodra we wisten dat ik zwanger was, hebben mijn vriend en ik direct gezocht naar gastouders en kinderopvangcentra in de omgeving. Op basis hiervan maakten wij een lijstje. Femke stond bovenaan. Wij hebben gelijk een afspraak met haar ingepland. Dit contact verliep al heel soepel. We kunnen zeggen dat wij de rest van ons lijstje niet meer hebben bezocht. Bij binnenkomst werden wij heel vriendelijk door Femke ontvangen. Met al onze vragen konden we bij haar terecht. Het voelde direct goed.

Sinds Sjors nu drie maanden is gaat hij twee dagen in de week naar Femke. Dit is een hele goede keuze geweest. Sjors heeft het enorm naar zijn zin bij Femke. De allereerste keer toen ik hem ophaalde was hij op weg naar huis nog aan het schaterlachen. Als het mooi weer is gaan ze lekker buiten wandelen. Als het weer tegenvalt blijven ze binnen, dan wordt er samen gezongen of gaan de kindjes gezellig samen spelen.

Wij kunnen zelf ook bij Femke terecht als wij deskundig advies willen. Ze is heel geduldig en geen vraag is haar te gek. We weten zeker dat Sjors het de komende jaren nog ontzettend naar zijn zin zal hebben bij Femke!

Lieve groet,

Sonja & Rutger

***

 

Referentie van José Soorsma

photo Sinds Victor 4 maanden oud is, komt hij wekelijks 2 dagen bij Femke. En dat nu alweer een jaar met heel veel plezier. Als we Femke’s straat in komen fietsen, wipt hij al op zijn fietszitje en een grijns verschijnt op zijn gezicht als Femke de deur open doet. Een beter teken kan je niet krijgen. Femke is voor ons heel waardevol. Ze is meer dan een oppas. Ze is een aanvulling op onze eigen opvoeding. Femke is een gastouder die kinderen veel warmte en gezelligheid biedt, maar ook structuur en duidelijkheid. Dat geeft ze de ouders overigens ook. Je weet waar je aan toe bent; de communicatie is altijd open en eerlijk. Wij vertrouwen haar voor meer dan 100%. Vanwege haar jarenlange ervaring (als gastouder en als moeder van 4 hele leuke kinderen), kon ze ons als nieuwe ouders ook tot steun zijn. Als wij het even niet meer wisten, zeiden we tegen elkaar ‘dat vragen we Femke’.

Ook zien wij als groot voordeel (ten opzichte van de reguliere kinderopvang) dat Femke ‘het vaste gezicht’ is; geen wisselende begeleiders en een kleine groep kinderen van verschillende leeftijden. Daarnaast is het heel prettig dat Victor al een warme maaltijd gegeten heeft als we hem ophalen en zijn wij erg blij met de tijd en aandacht die Femke geeft aan de natuur en het buiten zijn.

Nu we op zoek zijn naar een nieuwe woning, houden we er bij de keuze rekening mee dat we Victor graag naar zijn vertrouwde plekje willen laten gaan.

Dus zoek je een vertrouwde en veilige plek voor je kind, wij kunnen Femke van harte aanbevelen.
Groeten,
Michel, José en Victor
          ***
Referentie Renske Lemstra
IMG-20140217-WA0009

Bij het zoeken naar opvang voor onze zoon Teije twijfelden we heel erg tussen opvang bij een gastouder of een kinderdagverblijf in de straat. We hebben na een paar gesprekken met Femke de keuze voor haar opvang gemaakt en geen moment spijt gehad van deze keuze. Het afleveren van Teije bij Femke voelt alsof we hem bij een heel vertrouwd persoon afzetten. De kleinschalige opvang maakt dat ze de kinderen goed kent en goed op ze af kan stemmen. Zo vraagt ze bijv elke week naar zijn slaapschema en houdt ze daar rekening mee. Femke doet haar werk met veel enthousiasme en liefde en dat zie je terug in hoe ze met de kinderen omgaat. Ze kijkt heel goed naar Teije en we merken dat we echt op 1 lijn zitten met haar. De opvang is in die zin zeker een verlengde van onze opvoeding.
Femke is voor ons ook iemand advies aan te vragen, ze staat altijd klaar om mee te denken.

Wij ervaren het als een grote plus dat Teije maar één extra opvoeder heeft naast ons, vooral voor die kleintjes zorgt een bekend gezicht voor een gevoel van veiligheid. We raden Femke zeker aan als gastouder!

          ***

 Referentie van Diana Dutilh
Vanaf dat Sophie twee jaar was, ging ze twee dagen per week naar Femke. Een gastouder was vanaf de geboorte van Sophie een uitgemaakte zaak. Kleinschalig, huiselijk, boodschapjes doen, kinderen naar school brengen, spelen in de speeltuin en als een groot gezin samen eten, in een veilige omgeving, net als thuis.En zo ging het ook bij Femke. Gezelligheid, huiselijk en als in een echt gezin groeide Sophie daar op. Lekker veel buiten spelen, eendjes voeren, wandelen in het Arboretum of het Kralingse bos, lekker picknicken onderweg, knutselen, samen spelen, de kinderen van Femke naar school brengen en ‘s avonds met elkaar avondeten.Wij en Sophie hebben het al die jaren heel fijn gehad. Altijd een warm thuis en oneindig veel liefde en gezelligheid.***
Referentie van Silke Murg Struijs

Ongeveer twee jaar geleden zijn wij hier komen wonen. Helaas niet meer dicht bij opa en oma, dus er moest een andere vorm van opvang worden gevonden. En dat moest dan opvang zijn die net zo warm en thuis voelde als daar. Dat leek mission impossible, maar al vrij snel ontmoette ik Femke. Dat voelde goed vanaf het eerste begin. Haar opvang is warm, vertrouwd en huiselijk en Femke ook! De kinderen hadden eigenlijk gelijk hun draai gevonden, vanaf het eerste begin hebben ze het naar hun zin bij Femke. Ze vervelen zich geen moment. Elke dag doen ze andere activiteiten. Ze gaan lekker vaak naar buiten, waardoor mijn jongens zich, dankzij Femke, al heel snel thuis voelden in hun nieuwe omgeving. Verder wordt er veel gespeeld en komt Pim ( de oudste gaat inmiddels naar school) thuis met de mooiste knutselwerken en enthousiaste verhalen. Niet alleen hebben de jongens het vreselijk naar hun zin bij Femke, Femke heeft ook oog voor hun ontwikkeling. Een goede, gezonde maaltijd wordt elke dag zorgvuldig gekozen. Ook de lichamelijke en sociale ontwikkeling houdt Femke met veel kennis in de gaten. Dit geeft je als ouder het gevoel dat de kinderen in hele goede handen zijn. Femke is meer dan alleen opvang, zij is echt een steun in de opvoeding. Door haar goede, warme zorgen heeft Femke gezorgd dat mijn jongens in deze nieuwe omgeving een thuis hebben gevonden. Zulke zorg is onbetaalbaar!

 

 

***

 

 

Referentie van Sabine en Mark van Daal

Het laatste deel van mijn tweede zwangerschap kon ik onze zoon Tijn (tien maanden oud) niet meer tillen/dragen en waren wij genoodzaakt wat hulp te zoeken.
Ik had me hier niet op ingesteld en vond het geen leuk idee dat ik de zorg voor mijn kindje uit handen moest geven.
Op internet zagen wij de site van gastouder Femmie en die zag er veelbelovend uit.
Vooral dat de kindjes biologisch eten zouden krijgen, dat er veel buiten activiteiten zijn en dat de groep klein is sprak ons aan.
Na een afspraak met Femke had ik een heel gerust gevoel. Als zij voor Tijn zou zorgen zou ik het alleen maar fijn vinden en leuk voor hem.
Hij zou veel leren en zich prima vermaken met de andere kinderen. Zo is het ook gegaan.
Wat ik bijzonder vind is dat je samen met Femke nadenkt over het welzijn van je kind.
Het is niet alleen verzorgen wat ze doet maar ook echt kijken of het kind lekker in zijn vel zit en zo meer.
Door de komst van zijn zusje, de drukte thuis en alle veranderingen, is Tijn een tijdje van slag geweest.
Femke heeft er alles aan gedaan om hem goed op te vangen in deze periode.
Naar mijn mening heeft ze veel kennis over opgroeiende kinderen en let ze goed op de ontwikkeling van de kinderen die zij verzorgd.
Wij zijn heel tevreden met onze keus voor deze gastouder.
           ***
Referentie van Meike van der Poel en Pieter Bas Simons

lara Femke is een geweldige gastouder voor onze peuterdochter Lara. We zijn ontzettend blij met haar gezellige, actieve en liefdevolle opvang. Lara komt sinds ze 4 maanden is 2 dagen per week bij Femke. Een betere match hadden we niet kunnen bedenken. Femke ‘ziet’ kindjes voor wie ze zijn, kan individuele aandacht geven als dat nodig is, onderneemt leuke uitjes met de kinderen, kookt heerlijk voor ze en is ook nog eens een hele leuke en creatieve vrouw. Lara is dol op Femke, maar ook op de kinderen van Femke en de andere kindjes met wie ze daar speelt. Daar is een echte band ontstaan. Wij vertrouwen Femke volkomen. Op onze trouwdag heeft ze Lara onder haar hoede genomen en heeft Lara ook een nachtje bij haar gelogeerd.

 

***

Referentie van Anneke van der Ent: Onze Thijn is vanaf 4 maanden liefdevol door Femke opgevangen. De keuze voor een gastouder is door ons voornamelijk gemaakt vanwege de kleinschalige huiselijke opvang. Na een eerste gesprek waren wij overtuigd. Femke is een lieve zorgzame en verstandige vrouw met een enorme dosis ervaring in het opvoeden van kinderen. Thijn is inmiddels 3,5 en gaat drie keer in de week met enorm veel plezier naar Femke. In de tussentijd heeft Thijn zich ontwikkeld tot een evenwichtige peuter. Wij hebben er voor gekozen om als Thijn straks naar school gaat, ook de naschoolse opvang door Femke te laten verzorgen. Ons kind is in vertrouwde handen bij haar. Je ziet de liefde die Femke heeft voor haar opvangkinderen door haar ogen.

 

***

 

 

Referentie van Ellis van den Bosch:

Onze Morris ging met al drie maanden naar Femke. Eigenlijk wilde ik mijn verse baby niet uit handen geven, en aan een druk kinderdagverblijf moesten zijn vader en ik niet denken. Ik was bang dat ze hem te lang zouden laten huilen. Maar er was werk aan de winkel, en we hoorden van een lieve moeder bij ons op school die gastouder was. Meteen toen we de woonkamer binnenkwamen, waren we verkocht. Een open, zonnige ruimte vol met theeserviesjes, hobbelpaarden, bakken vol Duplo en een lekker speelkleed op de vloer. Morris begon met een middagje in de week, maar komt nu drie dagen per week spelen bij Femke. Zijn grote broer sloot ook aan, nadat we zijn buitenschoolse opvang vaarwel hadden gezegd. We vonden het fijn dat de jongens bij elkaar in een gezinsomgeving werden opgevangen, waar er een constante factor was. Nou, die hebben we gevonden. Femke is er altijd. Zelf moeder van drie jongens, weet ze van wanten. Morris heeft zes maanden lang borstvoeding gekregen en dat is mede te danken aan Femke, die de potjes ingevroren ‘goud’ zorgvuldig opwarmde. Morris is een gevoelig ventje, evenals zijn broer, en voelt zich veilig in een vertrouwde omgeving. Hij kijkt er echt naar uit om te gaan spelen met de twee andere kleintjes. Femke is heel actief, Morris en zijn vriendjes gaan iedere dag naar buiten. Dat vonden we heel belangrijk. En wekelijks zijn er prettige activiteiten voor peuters, in een kalme omgeving. Oud-Kralingen leent zich daar perfect voor. Eendjes voeren in een ouderwets park, spelen in de speeltuin, plantjes kijken in Arboretum Trompenburg. Geen hyperactieve dvd’s kijken of gamen, hoewel we overeengekomen zijn dat onze oudste een keer per week een uurtje mag gamen met Benjamin (ook negen jaar). Dat kunnen de jongens wel waarderen! De oudere kinderen gaan als het lekker weer is buitenspelen, of rotzooien wat met knutselmateriaal en spelletjes, eigenlijk net als thuis. Femke is van onschatbare waarde in ons gezin, ze is echt een toevoeging aan het geluk van onze kinderen en ze maakt een groot deel uit van hun opvoeding. We kunnen op haar vertrouwen en Quen en vooral Morris zijn gek op haar. Ze is heel belangrijk. Het prettige is dat over alles te praten valt, en dat het contact direct is. Femke denkt altijd mee in het belang van de kinderen en van ons en komt wekelijks met leuke suggesties en nieuwe plannetjes voor workshops en wat al niet. Over de voordelen ten opzichte van het kinderdagverblijf kan ik bladzijdes vol schrijven, dus dat zal ik niet doen. Bovendien geldt voor ieder gezin en voor ieder kind een andere situatie. Maar ik gun ieder kind en iedere ouder een open, warme, daadkrachtige gastouder zoals Femke.

 

***

 

 

 

Referentie Michaela Hofbauer: Wij hebben intussen al onze tweede dochter Lucie, bij Femke in de opvang, intussen maar nog voor een a twee middagen per week. Femke is voor ons een hele grote steun in een druk gezinsbestaan met twee werkende ouders, en een punt van rust en aandacht voor onze meiden. We hebben Femke altijd ervaren als een heel betrouwbare, rustige gastmoeder met veel liefde en aandacht voor onze meiden; haar huis voelt voor de kinderen als een tweede thuis. In de beleving van de kinderen is de middag bij Femke niet een naschoolse opvang waar ze naartoe moeten gaan, maar een plek waar ze mogen komen, waar even een open oor en advies voor ze is, en waar ze op terug kunnen vallen. Wij hebben daarom dit jaar de opvang van de jongste, die inmiddels al 12 is en over een jaar naar de middelbare school gaat, op verzoek van het kind zelf voor een jaar verlengt. Zo moet kinderopvang zijn, toch?

Referentie Nadia:

Wij zijn tevreden met de keuze die wij hebben gemaakt voor Femke!

Warmte, gezelligheid, oog voor de ontwikkeling en één vast gezicht spraken ons erg aan. Silvan gaat nu 5 maanden naar Femke en wij zeggen hem met een glimlach gedag!

Femke is ondernemend, creatief en zorgzaam voor de kindjes. Allemaal een grote plus! Fijn om Silvan met een gerust hart bij Femke te kunnen laten, wetende dat hij zich vermaakt met de kindjes en al het leuke speelgoed. De schommelstoel is favoriet!

Referentie Maaike en Erwin van der Linden

 

In de kinderopvang is de afgelopen jaren veel gebeurd.

Toen wij bijna vier jaar geleden ons eerste kindje verwachtten,

waren er lange wachtlijsten bij decrèche. Inmiddels hebben veel

ouders hun kinderen door economische omstandigheden elders ondergebracht.

De crèche van Julian -en later ook Charlotte- voegde hierdoor groepen samen,

leidsters werden ontslagen en het vaste gezicht bleek ineens heel flexibel. De eens

veilige plek werd minder plezierig om de kinderen naartoe te brengen. Begin 2014

werd het voor ons tijd om een alternatief te zoeken. En hoe geweldig: vlakbij ons

bleek een fijne gastmoeder te zitten! Femke heeft aandacht voor het kind,

stelt vertrouwdheid en veiligheid voorop, is creatief en neemt ze veel mee naar buiten.

De kinderen zijn veel minder moe dan toen ze naar de crèche gingen,

voelen zich meer geborgen. Bovendien kookt Femke voor ze,

wat ook mij als moeder even heerlijk ontzorgt. Julian gaat binnenkort naar school,

maar dan zal onze jongste telg hem al snel opvolgen…

Gezellig ook, alle (drie de) kindjes bij elkaar!			

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>